header

Photos 2015:

Eerste Rocking Rebels party - de Kroeg Geldrop

20-05-2015 Posted by Just a Rebel

 

Meer dan geslaagd, zo kun je gerust het eerste feest (5-7-2015) van de Rocking Rebels Eindhoven betitelen. Vanaf half een werd er geholpen met het klaarmaken van terras en café. De Kroeg in Geldrop had haar deuren die dag eerder geopend. Tegen half 3 arriveerden de eerste muziekliefhebbers. Omstreeks 3 uur werden er wat mensen in het zonnetje gezet waaronder Limburger Louis Smeets die van 1973 tot 1982 het radioprogramma de Rock-‘n-Roll Methode presenteerde. Enkele Rocking Rebels van het eerste uur waren daarbij eens te gast geweest. Smeets, ook tot erelid omgedoopt, ontving uit handen van Rebel-voorzitter Frans van Dorst een certificaat en een Loyal Friend-patch. Er werden nog een vijftal meer certificaten en patches uitgedeeld evenals wat Rebellettes-patches voor de dames. Voorafgaand aan de korte ceremonie kreeg de jarige Van Dorst uit handen van de president van de Teddyboys 1983 een schilderij/foto met betrekking tot onze vriendschapband met de Duitse Rockers. Inmiddels was de eerste band gearriveerd, Jaimy and his Hurricanes uit Maastricht. Die gaven vanaf 4 uur een show weg. Na het optreden was er pauze die naast het drinken van een biertje ook werd benut om het podium op te bouwen voor de hoofdact. Niemand minder dan MacTaple kwam optreden. Deze band met haar roots in Eindhoven waren eind zeventiger jaren veelvuldig in beeld bij de Rocking Rebels door hun Rock-‘n-Roll-muziek. Ook gingen er in die tijd Rebels met hen mee naar optredens in het land als security. MacTaple begon rond 6 uur en kreeg gelijk de stemming er goed in met het nummer: “I’m a Rockabilly Rebel”. Meer goede nummers volgden met als hoogtepunt nog het nummer “Dixie”, waarbij zanger Jan van Riet zich helemaal kon uitleven op zijn mondharmonica. Tussen het optreden door hadden ook zij aan de verjaardag van Van Dorst gedacht en schonken hem een ingelijst T-shirt met hun bandnaam. Als slagroom op de taart speelde MacTaple op het laatst het nummer “Rocking Rebels keep on dancin’”, wat eind jaren 70 speciaal voor de randgroepjongeren van de Rebels werd opgenomen (voor filmpje zie Youtube). Van Dorst ging voor de tweede keer het podium op en zong het nummer uit volle borst mee!Hierna was het nog na borrelen onder het genot van Rock-‘n-Roll en Rockabilly-muziek. Wij willen iedereen bedanken voor het laten slagen van deze geweldige dag! Keep on rockin’!

Oprichtings vergadering

28-dec-2014 Posted by Just a Rebel

 

Zaterdag 28 december 2014 was de eerste echte vergadering over de herstart van de Rocking Rebels Eindhoven. Een paar dagen eerder op kerstdag hadden we nog afscheid genomen van Rebel Bob. Een van de jongens van het eerste uur en nog uit de tijd van de Elvis Bende. Bob was in zijn slaap overleden. Na de dienst voor hem spraken we in een café in Geldrop af dat we met wat oude bekenden op zaterdag de 28ste naar de residentie van de toenmalige leider van de Elvis Bende/Rocking Rebels zouden gaan. Oud-leider Frans van Dorst, alias Rooie Frans of Red Elvis ontving ons in Utrecht, waar hij inmiddels alweer heel wat decennia ’s vertoefd. Die zaterdagavond bereikten we met 6 rebels na ruim anderhalf uur rijden het huis van Frans. De rit duurde wat langer, want de 28ste was de dag dat we ’s morgens werden opgeschrikt door een, voor Nederlandse begrippen, flink pak sneeuw.

Frans en Frits onder de aanwezigen, waren de jongens van de oude Elvis Bende, de andere 4, Bart, Toon, Jan en Mari waren van de Rocking Rebels waarin de Elvis Bende eind jaren 70 was overgegaan. Verder was er nog Leroy die die avond een nieuwe rebel werd. Het werd een lange avond waarbij vele ideeën voor de nieuwe Rocking Rebels op tafel werden gelegd.
De Rebels worden nieuw leven ingeblazen, op een strengere selectie-procedure als vroeger, dus GEEN "Bende" meer, maar een Waardige Rock 'n Roll-club