Eksit Rockerdam

Rocking Rebels gingen naar een Freddie Fingers Lee optreden in Rotterdam eind 1981 | By: Rooije Frans, aangevuld door Bertie, Brie en Bobby en Bully Rebel.


Eksit was een beruchte poptent aan de Eendrachtstraat 89a in Rotterdam in de periode 1970-1981. In 1970 begon het als Exit, het Rotterdamse antwoord op Paradiso, een hippie tent waar getript, geblowed, waterpijp gerookt en thee gedronken werd.

Rond 1974 veranderde de naam in Eksit, en ook het imago. Het bijzondere aan jongerencentrum de Eksit was denk ik het snoepwinkeltje dat er zat, Cor Vaandrager en de schaakclub met de geweldige naam 'De Gedekte Dame’ en het feit dat men er uitsluitend geïnteresseerd in wilde rock 'n roll natuurlijk… Peter Graute had een groot internationaal netwerk en was tevens eigenaar van een platenlabel, Backstreet Records. De platenzaak werkte als een magneet op publiek en optredende bands in Eksit, en andersom gebruikte en misbruikte Graute zijn contacten door er optredens in Eksit aan vast te koppelen, een gevalletje van de ene hand wast de andere...mooi toch. Uiteindelijk ook gesloten en gesloopt als gevolg van het vele knokken enzo. Het vervolg in zaal Arena aan de Kruiskade was geen success.

Eksit Rotterdam rond 1981
violent ending Eksit Rotterdam

Op een gegeven moment stond er een optreden van onze grote vriend Freddie Fingers Lee in de Eksit in Rotterdam gepland (17 december 1981). In het voorprogramma de locale band: Gene Servane and his Tennesee Ducktails of zo iets. De Rocking Rebels Eindhoven ging daar met een mooi groepke op af. We kwamen daar Peet Schenk, en Biggetje (Kees Dekker) en Roel tegen. Voor wie em nie kent, Roel was de Teddyboy doorwhore van Jailhouse place en speelde bas in de Wild Cats. Afijn...we hadden er natuurlijk geen rekening mee gehouden dat Razor, (Lange Roel Hazelhof) bijna jarig was....maar toen dat bekend werd vonden we toch dat we wat voor em moesten doen, dus vroegen we em wat ie voor zijn verjaardag wilde..... Hij dacht ff na en zei resoluut ;" Die Punkers eruit hier!"

Nou, DAT was niet tegen dovemansoren.... VIJF minuten later: Tent leeg! ginne punker meer te zien. ELVIS is dood?? gullie ook. klaar...simpel zou de zeggen, maar wat was het geval... om de hoek zat er een groot punk-kafee!
Die Roterdammers begonne al; die komen terug let maar op!...en nie alleen, der zitter der mischien wel honderd daar.
Hmmmm... mischien toch ff buiten kijken, ge wit ooit nooit nie...
Nou lag er tegenover de Eksit een grote open plaats waar een pand was afgebroken, mét een hoop achtergebleven sloopafval: planken, balken, ijzere pijpen enz. enz. dus WIJ doken even in die "wapenkast" en kwam wel beslagen ten ijs terug.

Rocking Rebels Fredy Fingers Lee in Eksit
Rebels at the bar in Eksit Rotterdam

Rocking Rebels aan de bar bij Eksit Rotterdam

Jaguar and Boby attacking

Jaguar en Bobby

En da was nie voor niks want ff later kwamen er ik schat zo'n 60 tot 80 punkers aan! In plaats van AF te wachten, of vragen te stellen gingen we meteen VOL in de aanval, BAMM met 'n man of 25-30 op die punkers af! Yiii-harrrr! 

Bobby: "er kreeg er een un tyfusknal van Jaguar tegen zunne kop... AUW ik ben n meisje!! kermde ze. Jaguar: hahahaha... dan moete er ok als n wijf uitzien gekske! "
Het leuke, aan massa's is dat ALS ze vluchten, het net een kudde antilopen is! In PANIEK liepen ze mekaar onder de voet! en toen kregen ze dus nóg 'n keer kletsen, maar veel harder!

En zo geschiedde het! Kei-gezellig! ha Oké, 's nachts nog even Freddie Fingers Lee en band, naar de Belgische grens geholpen, met z'n gammele band-bus, en daarna weer terug richting Rotterdam, om te maffen.. of eigenlijk Schiedam bij Rooie Cora. Die had daar een kachel staan waar het vuur een meter hoog boven uitsloeg, dus kou hadden we het nie. Frans had het het minst kou trouwens want die was bij Cora gekropen.

Rocking Rebels outside Eksit Rotterdam

Brie: "Wij hadden toen een Jailhouse krantje waar al onze belevenissen als strip verhaal opgetekend werden. De Punkers en Turken waren niet echt geliefd. Ha ha..ik maakte me die avond eerlijk gezegd meer zorgen of m'n petticoats en of m'n haar goed zat, dan dat gevecht van de jongens ha ha..."

Frans: "De dag erop, efkes naar Katendrecht, om Johan V. met blokletters "Rocking Rebels" op z'n rug te zetten, bij Tattoo Ramon, en toen weer retour, richting Eindhoven, op een rustige zondagmiddag. Nou, dat "rustig" zouden we wel even verandering in brengen.. We knalden met 130-140, waar we 70 mochten, over de snelweg, links en rechts inhalend, blote konten uit de raam, en Bert zat naast me, met een bajonet, z'n nagels schoon te maken

Jailhouse newspaper comic strip

EN ik had een Opel Rekord, waar ze het kenteken al van ingenomen hadden, 'n week ervoor, in Eindhoven. (Ach, kleinigheidjes blijf je houwen, he Twan? ha) Opeens komt ons, een Politie-Porsche, slingerend voorbij..(die bleken al 'n paar kilometer achter ons aan te zitten, met een LEKKE achterband, dus die waren ZWAAR opgefokt..) Ik stuur m'n Opel de vluchtstrook op, en zeg tegen de boys; "Blijf maar zitten, niks aan de hand.." Pak m'n rij- en kentekenpapieren, stap uit en vraag: Rij en kentekenpapieren, heren? Die ene wout FLIPTE, 3 keer over de kop, en schreeuwt: "WAT, rij- en kentekenpapieren??? UITSTAPPEN, en HANDEN op de auto!!" Ik zeg, heel rustig: Wa nou? Trok die stressert acúút z'n blaffer, EN laaide door! Ik zeg: Jongens; efkes uitstappen.. (oeps). Oké, wij met z'n allen mee, naar het pliesie-buro, in Hendrik-Idioot-Ambacht, en allemaal verklaren, (geintje kostte achteraf bijna 1000 gulden, maar dan HEB je ook iets.. ha) Nou was Johan V, als laatste aan de beurt met verklaren, en wij zaten achter een raam, maar hij kon ons aankijken

coppers stopping red Elvis

PLAN: "Jongens; as HIJ een slok koffie pakt, trekken WIJ, allemaal tegelijk, 'n mongolen-kop.." Al zo geschiedde het... Johan proestte, en sproeide heel die typende wout onder de koffie, maar OOK onze verklaring, dus dat leverde wéér 'n uur vertraging op! De Opel kreeg ik gewoon mee, zonder kenteken, want die lui wilden ons geen MINUUT langer in het dorp hebben.. Gerrem, die pliesie-agenten! haha

EN ik was nog mooi op tijd terug, om te portieren, bij de Kers in Oerle.. Rooie Janus ook weer blij! AVONTURUUUH!'
Rocking Rebels  with Freddy Fingers Lee

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE

Keep on Rocking! | © Rocking Rebels Eindhoven - All rights reserved | Design: BarTech

Best AI Website Maker