Mobirise

Ko and the Cattle Show

Ko and the Cattle Show was een band uit Haarlem, die zowel technisch als muzikaal hoog scoorde, helaas is er maar weinig van bekend, ze zijn rond 1980 begonnen en hebben een jaar of zes bestaan. We zien opnames uit de jaren 1984 en 1985 en optredens tot in 1986. Ze traden vaak op in de Amsterdamse Cruise Inn scene en omstreken. Qua bandleden kennen we Kees Stigter (guitar, vocals). De heren Willem van Putten (drums) en Piet van de Pol (Pierre Bassman) die uit de bollenstreek kwamen. Na Ton Derksen, kwam in 1981 Gert Hilhorst (Gravediggers) uit Bussum erbij. Later zijn een aantal bandleden verder gegaan met o.a Tuney Tunes en The Chessnuts.

Hun EP-tje RCS 1295 (1985) koop je inmiddels al niet meer onder de € 35.00 en is een collectors item geworden.
  a1 - Long Black Train - Written-By – Conway Twitty
  a2 - Come Prima - Written-By – Taccani*, S. Di Paola*
  b1 - You Don't Know - Written-By – Wilberforce
  b2 - Mule Skinner Blues - Written-By – G. Vaughn*, J. Rogers
*

Ko en de Cattle show

Het optreden in Eindhoven

Record

Dutch Roackabilies

Deze opname hierboven komt uit de IKON tv serie "Herrie" die begin 1984 op tv was. Victor Nieuwenhuijzen, later nog wat bekender geworden als Baantjers collega Vledder /Victor Reinier (Nieuwenhuijzen), had hier één van zijn eerste grote rollen in en ook Fay Lovsky deed er aan mee. De 6-delige jeugd TV serie ging over Syl en haar vrienden en speelde zich af een in discotheek / jeugdcentrum wat Herrie heette en waar iedere week werd een andere "sub culturen" van Skinhead tot Disco met bijbehorende muziek behandeld werd. Hoofdpersoon Syl zit op de middelbare school en wil zangeres worden. Ze treedt regelmatig in Herrie op. Haar vriendje Adje is werkloos. De scènes worden becommentarieerd door Helder, een fantasiefiguur die optreedt als gids in de belevingswereld van jongeren. Op een gegeven moment kwam Rock n' Roll aan de beurt en voor deze aflevering waren o.a. jongeren uit de Cruise inn ( Bop Cats) in Amsterdam en uit het Rockin Ball house uit Utrecht naar de studio gehaald als figuranten. Het optreden van Ko and the Cattle show was top, alleen hadden de opnameleiders nogal wat the stellen met de band omdat ze er een volledig concert van maakten in plaats van zich tot de 1 of 2 nummers te spelen die voor de opnamen van belang waren.

In die periode produceert de IKON meer producties in docudrama stijl, waarbij de serie Allemaal Tuig kenmerkend is voor wat er zich in Nederland afspeelde. Het verhaal gaat over een jeugdbende die een jaar lang een woonwijk terroriseert. Na hun arrestatie is er discussie over hoe de jongeren moeten worden begeleid. Ze krijgen een buurthuis toegewezen, maar ook daar ontstaan problemen. Een van de hoofdpersonen is een verslaggeefster Hetty Heldering, die een reportage maakt over de bende. Ze wil ontdekken wie de jongeren werkelijk zijn. Dit geeft het drama de vorm van een documentaire. Een paar jaar daarvoor 1981 dezelfde kwam de VPRO met de haagse film Tuig een zelfde concept.

Rocking Rebels

De Cadillac op de promotie foto's van deze band was van Willem van Putten, die meerdere Cadillacs had. Hoewel je zou denken dat hij alleen motoren had, reed Gert in die tijd een prachtige Lincoln Première Convertible uit 57,  en op een gegeven moment dook rondom deze band ook nog een groene ex Bescherming Bevolking Magirus Deutz uit 1952 op, die als toerbus dienst deed.
Hoewel ze veel in de omgeving van Amsterdam en Haarlem speelde zagen we ze ook in onze regio en hebben ze ook verschillende keren bij de Rebel Teds opgetreden, zoals op 14 april 1984 en 23 September 1984 op een motorcross kampioenschap die in Beringe gehouden werd. 

Rocking Rebels

Mule Skinner Blues

Great cover of the Muleskinner Blues
by Ko & The Cattle Show. Ze zijn ook te horen op de LP "Cool cat go ape" - (Dutch rockabillies) - Big Shot records - big shot rec 001 - LP Netherlands, Mar 1986) waar ze twee andere nummers spelen. 

Ko and the Cattle Show

Gert en Willem op het Oldtimer festival 27 mei 1984 Lisse

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE

Keep on Rocking! | © Rocking Rebels Eindhoven - All rights reserved | Design: BarTech

Landing Page Software