De Heroprichting

Eindhoven | 6 Maart 2015

Rocking Rebels bijeenkomst
Foto na optreden The Blue Cats bij de Rambler in 2012

Na een ruime periode van stilte schrijf Arie Luctor Et Emergo 28 april 2014:

'Minstens een keer per jaarkomt de ‘bende’ bij elkaar: de Rocking Rebels. De rebels van de drie B’s : berucht, beroemd, en bemind bij vele. Maar eigenlijk moet er nog een vierde b bij. Een hele grote die van BROTHERHOOD. Want als er iets heerst in dit schijnbaar zooitje ongeregeld is het wel de nimmer aflatende steun aan elkaar. Als het moet dan. Niet om elkaars handjes vast te houden bij de tandarts. Maar wel als het even wat minder gaat, of de omstandigheden van het leven vragen om wat broederlijke steun. Net als in het verzet heeft bijna half Eindhoven bij deze legendarische club gezeten. Maar niet heus. De ‘selectie’ door de grote leider Rooie Frans was streng maar rechtvaardig. Je loyaliteit was 200% zo niet: opzouten. En niet alleen loyaal als er leuke dingen waren ook de mindere zaken. Want met enige regelmaat wilde iedereen wel een keer met de rebels ‘boksen’. En dat kon. Voor niemand bang, en als het moest liever al dixie fluitend ten onder dan als een lafaard wegwezen. Old skool straatgevechten waar het er hard aan toe ging maar altijd met respect.

Bart van Dijsel en Bert Muller

Bart & Bert

Rocking Rebels medio 2012

28 april 2012 - snode plannen

Rooie frans….alleen zijn leven zou goed zijn voor een 60 delige serie die nooit gaat vervelen. Geliefd onder velen omdat hij….Frans is. Gewoon geen gelul recht voor zijn raap. Scherp en alert en héél de benelux kent Frans (en daar buiten overigens) Toptijden gekend waarvan vele mee profiteerden. Want in de hoogtij dagen was sinterklaas een gierige puntmuts vergeleken bij Frans. Ik goed jullie goed. BAM! Voor eeuwig verbonden met mijn broer Bert. Met als bijnaam ‘Dikke’ Bert en tot op de dag van vandaag vraag ik me af waar die bijnaam vandaan komt 🙂 Loyalist tot op het bot. Als je praat over hoe je een broer zou willen hebben: zoals Bert. Je steunend door dik en dun. Ook al maak je de meest stomme fouten. Ook al heeft ie 100 keer gezegd het niet doen…zelfs dan staat hij aan mijn kant. En geloof mij….voor niks en niemand bang. En dat hebben er velen bij de Rebels. Zoals ook mijn maten Ferry en Rob. De laatste als import Brabander rebel van geboorte 🙂 

Rocking Rebels Ferry de Moor, Frans en Toon

Bij Rob is het rebels zijn in het DNA genesteld. En Ferry…..oftewel de Kittel…ook die is goed voor een boek of twintig aan verhalen. En allemaal echte broeders! Geen ‘gemaakte’ maar die alles voor je doen. Ook al zou dat enorme consequenties hebben voor zichzelf. Niet berekend (wat ga ik er beter van worden) maar gewoon omdat JIJ mijn maat bent! Zouden velen van kunnen leren……
Ieder jaar dus een aangenaam verpozen dus. Sterke verhalen (al 100 keer gehoord maar blijven top) en altijd weer de grote roerganger Frans met het hoogste woord. Ze worden ieder jaar een dagje ouder maar niet minder strijdbaar. En zoals je dat bij veteranen ook ziet: het is een band of brothers. 

Rocking Rebels Oele Boele

En daar zijn velen jaloers op. Geen gemaakte loyaliteit maar oprecht vanuit het hart. Heb al vaker gezegd als je dat gevoel niet kent kan ik je het niet uitleggen. Het heeft iets aandoenlijk als ze bij elkaar zijn. Elkaar omhelzend, de blikken die worden uitgewisseld.

Na gisteren weer een paar uur te hebben geobserveerd is mij wel duidelijk. De Rocking Rebels…het was geen ‘cult’ groepje. Het was geen tijdelijk fenomeen. Nee het is iets wat zolang de rebels leven zal voortbestaan. Omdat het echt is……….en dat is een kostbaar goed! '

Rocking Rebels met Gerrit
Bovenstaand schrijven, van Arie Luctor Et Emergo, was een goed half jaar voor de crematie, van onze Oer-Rebel Burning Bob Egberts.. Ondertussen kwamen er steeds meer signalen, dat we met de Rebels opnieuw moesten beginnen, en lag Toon Knaapen al dik 2 jaar aan m'n grote hoofd te zeuren! 


In 2012 hadden we al een voorproef gehad, hoe de Ouwe Rebs nog steeds naar mekaar toe trokken, tijdens een optreden van de Blue Cats in de Rambler, in Eindhoven, en als ik in die tijd héél hard riep, op FB, kwamen er hooguit 10-12 Rebels "uit het struikgewas", maar op Bobby's Afscheid, in december 2014..

Nouja; ALLEMAAL ouwe Rebels! BAM! DAT was voor mij, de doorslag; ADEL fucking VERPLICHT!

Rocking Rebels Crematorium
Zaterdag 28 december 2014 was de eerste echte vergadering over de herstart van de Rocking Rebels Eindhoven. Een paar dagen eerder op kerstdag hadden we nog afscheid genomen van Rebel Bob. Een van de jongens van het eerste uur en nog uit de tijd van de Elvis Bende. Bob was in zijn slaap overleden. Na de dienst voor hem spraken we in een café in Geldrop af dat we met wat oude bekenden op zaterdag de 28ste naar de residentie van de toenmalige leider van de Elvis Bende/Rocking Rebels zouden gaan. Oud-leider Frans van Dorst, alias Rooie Frans of Red Elvis ontving ons in Utrecht, waar hij inmiddels alweer heel wat decennia ’s vertoefd

Die zaterdagavond bereikten we met 6 rebels na ruim anderhalf uur rijden het huis van Frans. De rit duurde wat langer, want de 28ste was de dag dat we ’s morgens werden opgeschrikt door een, voor Nederlandse begrippen, flink pak sneeuw.

Frans en Frits onder de aanwezigen, waren de jongens van de oude Elvis Bende, de andere 4, Bart, Toon, Jan en Mari waren van de Rocking Rebels waarin de Elvis Bende eind jaren 70 was overgegaan. Verder was er nog Leroy die die avond een nieuwe rebel werd. Het werd een lange avond waarbij vele ideeën voor de nieuwe Rocking Rebels op tafel werden gelegd. De Rebels worden nieuw leven ingeblazen, op een strengere selectie-procedure als vroeger, dus GEEN "Bende" meer, maar een Waardige Rock 'n Roll-club.

Rocking Rebels vergadering in utrecht

Nu waren de tijden intussen veranderd, dus Toon en ik, moesten het wel "even" notariëel laten vastleggen, om alle claims uit voorgaande jaren, geen kans te geven (anders waren we al failliet gegaan VOOR we opgericht waren!), maar dat regelde m'n grote broer Toon van Dorst voor ons; WATERDICHT spijkeren! Ha Een klein half jaar, na het trieste afscheid van Burning Bobby, was de (her-) oprichting van de Rebels een feit.

Frans van Dorst tekent statuten

Frans

Toon Knaapen tekent statuten

Toon

het ultieme bewijs, van een ge-emotioneerde Rooie F., die zijn hesje ontvangt, uit de knuisten van twee Broeders voor het Leven; Arie en Ferry  "Kittel". Het waren die twee, die mij m'n hesje overhandigde, en de "wederopstand" van de Rocking Rebels, een FEIT maakten! Onderwijl zijn deze twee broeders lid van de Grootste en Beste Brotherhood ter Wereld, dus dat geeft dit schrijven een hoop extra cachet, mensen; HA en RR, forever connected! DAMN, how facking proud this makes me!!

Stichting Rocking Rebels Eindhoven is sinds 6 maart 2015, 36 jaar na de oprichting van de Rocking Rebels, officieel geworden. Die 6de maart ondertekenden voorzitter Frans van Dorst, penningmeester Toon Knaapen en secretaris Jan van Gestel de notariële acte. Er werd die dag gestart met 12 leden waaronder 10 jongens van het eerste uur.

Rocking Rebels en Hells Angels
Rebels anno 2017
Rebels anno 2017

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE

Keep on Rocking! | © Rocking Rebels Eindhoven - All rights reserved | Design: BarTech

No Code Website Builder