Bobby... 


03-03-1961 / 18-12-2014

Burning Bob | He's a Rebel without a brain......

Bobby is een rebel van het eertse uur die al ruim voor de Rocking Rebels bestonden,  in de de kringen van Elvis Bende en dergelijke rond zwierf. Mid jaren zeventig kon je hem vinden op het plataanpleintje...

Frans van Dorst; 'Aangezien D'n Burning Bob Egberts zo creatief bezig is, zal ik mijn bijdrage leveren met 'n (waargebeurd!) verhaal uit de oude doos: Er was eens 'n jongen uit Gestel, met 'n hoop rare vrienden die 'n aansteker  bij scheten hielden.. Dat gaf 'n aardige steekvlam. Nou had deze Gestelnaar dat al 'n hoop keer gezien, dus toen hij op 'n mooie dag onder de douche uitkwam en aandrang van winderigheid voelde, pakte hij 'n aansteker en ging, in z'n blote kont voor de spiegel zitten.. En jawel hoor: 'n Prachtige steekvlam, zónder kleren ertussen! Wel schroeide hij AL z'n zak- en konthaar weg en hield er 'n paar mooie blaren aan over! Nou komt-ie later 'n gabber tegen die zag dat hij moeilijk liep, en die vroeg hem "Waarom lopte zo moelijk maat?" As ge het tegen niemand zou vertelt zit-ie...."Natuuuurlijk niet!" Dus de arme, konthaarloze Gestelnaar 

vertelde het......  NOU de verrassing: Metéén draaide Rooie Frans zich om, en riep, naar de rest van de Rocking Rebels Eindhoven: "Hé jongens: Hedde gullie al gehoord wat die Bobby gedaan het??" Terwijl zich zo'n 40 man bezeikten van 't lachen, was de Legende van Burning Bob Egberts geboren! Hail to the Burner!. 
Zelf probeerde hij het het verhaal nog een andere wending te geven, door met vaste regelmaat met Zippo vloeistof zijn arm in brand te steken, en voor de buiten wereld werkte dat wel, maar de insiders weten dat er wat anders gebrand had.

Zoals bij zovelen is het aan de buitenkant niet altijd wat het lijkt, en kennen zijn echte vrienden de werkelijke BAD ASS Bobby als een family man met eigenlijk een heel zacht en zorgzaam karakter. Bobby was een pracht kerel die het gewoon niet altijd gemakkelijk had.

Rocking Rebels

Bobby's quote

Good times

SLURPBAK... zo noemde Bob zunne bak. Matchbox speulde in Eindhoven , wanne ouw mens is ie geworre, dieje zanger van Matchbox.,. zee Bob... Vind veul moier da Steve Bloomfield Hurricane goat speulen schreeuwde Bob. Boem bats daar stond Steve al bij de microfoon... 'Rocking Rebels' riep Bobby luid...   Steve schudde met zunne hoofd naar Bob.. buts; Hurricane uit de speakers. Ziede da Gestel zee Bobby, da doet ie voor ons!! Goed Bobby da klopt was mijn antwoord.. hier hedde un fleske. Da zu allemaal kapot valle.. Rebels Eindhoven ..schreeuwde hij rond. Moes er mee lachen met dien deugniet. Ik zee; ga maar es mee met ons naar buitenland, bietje Bels in. Neu..Ginne poen jonguh kreeg ik te horen. Ooohh wa now weer 

Bobby Egberts slurpbak

Bob....ja di en da kreeg ik terug. Okay snap het was mun antwoord....kut das baalen. Now bietje buurten buiten met de andere Rockers.... werd onze Bob weer opstandig en zun Rebel Blood begon te branden..   Hey Hey kom de gij is mee jonguh met mij, di gat nie goed. Buurten ff in cafe op Wilhelminaplein. ....Bob jonguh di gat nie goed zo, gif die jongens buiten un drankje en kom terug om te buurten.. kutzak. Ja Gestel en hij vloog mu om munne nek...Bietje wa gezoopen en toen riep Bob ..kom ik breng oe naar huis met munne Slurpbak.........we reejen aan en tot onze verbazing waren er nog Rebs in de Wilhelmien ... afscheid genomen met hoop lawaai........ toen richting Gestel.. van da plein uit normaal 10 minuten ..deze zondag avond 1 uur en 10 min,

Burn Bobby Burm

Gestel zit ie, witte nog.. gaserop... dwars kris kras door Eindhoven....Hoezo Midnight Dynamo's schreeuwde hij in zunne Slurpbak...da zijn wij .... goh wan feest was da.. Rebels forever Jantje. Gek da we nie werden aan gehouden door de wouten. Na un uurke thuis voor de deur afgezet. Kom vat er inne bij mij, nou nu ff nie. Ik zee hedde nog poen , kende un keer mee op stap. Nope heb niks meer, ik zee hier hedde un dikke flap. We keken mekaar aan met unne lach en tranen in ons ogen..... REBELS riepen we in die slurpbak...........elke dag ga ik naar mun werk en ik zie die car  ..dan met de neus naar de stad of met de neus naar Gestel..  wanne kutzak dacht ik dan ..het ie die flap in de tank gesmeten. Bobs zijn slurpbak.......Die bak staat nu 2 dagen stil met unne volle tank.......Bobby Egberts gij bent munne maat................zit inne kroeg nu opmoment op de achtergrond Corry Konings met ..Mooi was die tijd. En Ja...Mooi was die tijd...............Bob is un Rocking Rebel; Ge zet dat nie op Rocking Rebels Eindhoven want ge hangt er in he!!! .....Cheerio!  

Door:  Gestel, unne maat van Bob.

Chevrolet

18 december 2014 viel het doek voor Bobby. maar een goed half jaar voor de crematie, van onze Oer-Rebel Burning Bob Egberts kwamen er steeds meer signalen, dat we met de Rebels opnieuw moesten opstarten. Op Bobby's Afscheid, in december 2014. waren de ouwe Rebels bijzonder goed vertegenwoordigd, en dat was de directe aanleiding om Rocking Rebels nieuw leven in te blazen.  Een klein half jaar later was de (her-) oprichting van de Rocking Rebels een feit, en mag hij dus zeker niet op de website van de Rocking Rebels ontbreken. 

Bang Bang Bazooka droeg rond 2009 al een nummer op aan Bobby, dat eigenlijk verbloemde hoe hij echt aan die bijnaam kwam. De video opnames zijn van een life optreden in Geel (Belgie). Roadhouse clown slaat op Thunder Roadhouse, waar hij ooit (met zijn verbrande arm in het verband) achter de bar stond.

Rocking Rebels
 

Burn Bobby burn...

He's got greasy black hair on his ugly head
He looks like an ape but twice that mad
That's Burning Bob, the Roadhouse clown
The craziest motherfucker in town
He may act tough, may act cool
We all know he's just a fool
He jumps around at the record hop
Look at him go, that's Burning Bob
Bobby, Bobby, what's wrong with you
Those crazy things you love to do
Trying to set yourself on fire
That's what you call; a burning desire
Burn Bobby burn Bobby burn Bobby burn Bobby burn (4X)
A crazy fool with a stupid yearn
Burn Bobby burn Bobby burn burn burn
Get the matches and the gasoline
Bobby shows you something you've never seen
He pours that stuff over his arm
Tells everybody it won't do him no harm
He is tough, he feels no pain
He's a rebel without a brain 

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE

Keep on Rocking! | © Rocking Rebels Eindhoven - All rights reserved | Design: BarTech

No Code Website Builder