MobiriseJerry Lee Lewis

T H E   L A S T   M A N   S T A N D I N G
Jerry Lee Lewis - a.k.a. The killer - (Ferriday - Louisiana, 29 september 1935) was de laats levende Amerikaanse country- en rock-'n-rollzanger en pianist rock-'n-roll pionier. Naast de gebruikelijke opname in de  Rock and Roll Hall of Fame ontving zijn vanwege zijn pioniers werk voor de rockabilly ook nog een eervolle vermelding. Verder werd hij opgenomen in de Mississippi Musicians Hall of Fame en in de Memphis Music Hall of Fame. Op 28 Oktober 2022 overleed hij op 87 jarige leeftijd, waar mee de laatste levende legende uit het Million Dollar Quartet van de aardbol is verdwenen.

Jerry Lee

Jerry stamt uit een arme family, wat desondanks toch een piano aanschafte en waarop hij als 9 jarige begon met spelen. Met zijn vijven (pa, ma, Jerry, zus Frankie Jean en zus Linda Gail) woonden in een erbarmelijke een huisje in Black River dat niet groter was dan één kamer. Jerry was zo'n natuurtalent dat hij zichzelf piano leerde spelen. Toen hij 13 was, trad hij voor de eerste keer op bij een lokale Forddealer. Zijn vader Elmo ging rond met de hoed en haalde dertien dollar op.
Hij werd naar de Bijbelschool in Texas gestuurd, maar omdat hij op zijn eerste avond tijdens een eredienst de psalmen in een boogiestijl had begeleid werd hij onmiddellijk van school verwijderd.

Als 21-jarige (1956) ging hij naar Memphis, daar werd hij ontdekt als  begeleidings muzikant voor SUN. Als sessiemuzikant maakte hij ook deel uit van de jamsessie bekend als het Million Dollar Quartet, bestaande uit Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins en Lewis zelf. 

In 1957 brak hij door bij het grote publiek met Whole lotta shakin' goin' on. Andere hits van de Killer als High school confidential, Great balls of fire, Breathless en You win again volgden in snel tempo.

Rock & Roll Hall of fame ('86): https://www.rockhall.com/inductees/jerry-lee-lewis


Toen echter al in 1958, op 22-jarige leeftijd bekent werd dat hij met zijn dertien jarige achternicht Myra Gale Brown getrouwd was,  was zijn carrière in de VS zo goed als over, hits kon hij niet meer scoren.
In Europa boekte hij mid jaren 60 nog wel successen, met name met het album, Live at the Star Club, in Hamburg, wordt algemeen als een van de beste live rock-'n-rollalbums aller tijden beschouwd

Op 17 Maart 2007 kwam deze legende naar Eindhoven, en natuurlijke waren daar de Rocking Rebels Eindhoven te vinden. 

https://jerryleelewis.com

Jerry Lee Lewis at 15 years old (1950)

1952, when Jerry was 17 the same year he recorded his first two demo-recordings. 

Jerry and his controversial bride Myra Gale Brown

Jerry and his controversial bride Myra Gale Brown 1957

Kenny Lovelace

Kenny Lovelace
(band member since 1966) 

Single by Jerry and Linda

Ronnie and Linda Gail Lewis (Nuenen 2016)

Mobirise

Performance Contract - Hertiage Auctions 

Contract met de Hunt booking & recording agency (1965)

Fan Club lidmaatschap kaart Lid nr 4 ... (1963)

Jerry Lee Lewis and Myra

Rockville International add for Jerry Fanclub Ehv.

CD - Eindhoven gig 

BB Cunningham geïnterviewd in bovenstaande video van het optreden in Eindhoven, en bandlid sinds 1997, werd 5 jaar later in 2012 vermoord in Memphis. De politie zegt dat de 70-jarige werkte als bewaker toen hij buiten geweerschoten hoorde en op onderzoek ging. Volgens de Commercial Appeal werden Cunningham en een 16-jarige jongen dood, met verschillende schotwonde, aangetroffen in de buurt van het appartementencomplex waar Cunningham werkte, en waren er geen verdachten.


American rock 'n roll legend Jerry Lee Lewis has probably ancestors in the Brabant country, in the border area, and also the Jerry Lee Lewis international Fan-Club, originated in Eindhoven we still find under the smoke of Eindhoven, yes again Eindhoven Rockcity !!

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE

Keep on Rocking! | © Rocking Rebels Eindhoven - All rights reserved | Design: BarTech

HTML Website Maker