Mobirise

Louis Smeets

Louis Smeets is sinds 1958 actief op Rock & Roll gebied en wordt gezien als de promoter voor Nederland van de Rock & Roll muziek die middels "De Rock & Roll Methode" wat hij samen met Felix Meurders in de periode 1973-1982 maakte, op het toenmalige populaire Hilversum 3 te horen was.Introduction:

Al heel vroeg, zo rond ’51, kwam Louis in contact met Nederlands-Indische mensen en hun muzikaliteit. Via die vriendschappen belandde hij in diverse bandjes.
Louis zijn moeder was ernstig ziek en kon daarom de zorg voor hem niet aan waardoor Louis tijdelijk naar een tante in Brussel verhuisde. Daar zag hij in de Expo (1958) voor het eerst The Tielman Brothers optreden en was jij verkocht aan hun soort muziek wat later "Indorock" is gaan heten.

In 1958 op 14-15 jarige leeftijd zong Louis al in de rock & roll band The Blue Aces, een zogenaamde Indo Rock band. Hij kocht een Egmont gitaar en met zijn meer dan 10 jaar piano ervaring, kon hij zich het gitaarspelen een beetje eigen maken. Dat werd gevolgd door The Hot Toppers, en The Black Rocking Kids en speelde hij in de The Silver Bullets, de voorloper van de succesvolle Dixie Aces.

Verdere verloop;

Louis;  ''De hot Toppers kwamen uit
Grevenbicht (bij Sittard). Ik heb met deze band rond 1960 zo’n 4 optredens gedaan. We waren toen zo ver dat we zo’n nummer of 25 op een avond konden spelen. Ik zong en speelde gitaar. Voor vier optredens kregen we toen ƒ 100,00 en wat drank. Het was niet veel, maar ik en mijn vrienden waren maar wat trots dat we mochten optreden.

Na afloop van een optreden was het te laat om naar huis te gaan en overnachtte ik bij Nederlands-Indische mensen in Grevenbicht.
Daar lagen we met z’n dertienen in
één tweepersoons bed. ’s Avonds werd er dan spontaan muziek gemaakt. Opa kwam met zijn Hawaii-gitaar voor de dag, vader speelde op drums, en meestal waren er nog wat ooms en neefjes die meededen. Zo had je altijd een gezellige avond. Dit heeft bij mij een diepe indruk achtergelaten. 

Singles:

 “THE SHAPE I’M IN”/”BIG BOPPER” MONOPOLE S1805 HOLLAND 1980

“DO YOU WANNA DANCE?/”DANCE ON” KILLROY3508 HOLLAND 1985 (begeleidt door The Explosion Rockets)

“A MESS OF BLUES”/”FIREBIRD”-THE ACES ROCKER HOLLAND 1988

E.P.

“THE ACES” When It’s Springtime in The Rockies (vocal LOUIS SMEETS/ For The Good Times

(vocaal BERT SMEETS)/My Happiness*/Spanish Eyes* 

Website
https://redrockdevils.jimdofree.com/louis-smeets/

3 fotos jong naar oud _ Louis Smeets

Toen Louis zeventien jaar was zong hij bij de HOT TOPPERS een van de toonaangevende rock and roll bands in Midden-Limburg. Nadat Louis een locale talentenjacht won en de Limburgse CLIFF RICHARD was geworden zou hij met een aantal bandleden deel gaan nemen aan de Nederlandse CLIFF RICHARD verkiezingen in Zwolle. Natuurlijk hadden de HOT TOPPERS flink gerepeteerd en Louis verteld dat ze de nummers 'Gee Whizz It's You' (1960), en 'Move It' (1960), en nog een nummer zouden spelen. Zelfs de zaterdag waarop ze zouden gaan, werd er s'morgens nog geoefend. Die zaterdag de 29e juli 1961 om half twee vertrokken Ronnie Namlohy en Louis  samen met een gehuurde auto bestuurd door vriend, Jos Minkenberg (19) richting Reuver om de rest op te halen. Even buiten Roermond  raakte de auto op een zeer glad gedeelte met hoge snelheid van de weg en klapte dwars op een boom. 

 de HOT TOPPERS


De gevolgen waar zeer ernstig, Jos was opslag dood en Ronnie overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Ook Louis werd levensgevaarlijk gewond, maar overleefde het als enige inzittende. Zijn armen en benen waren gebroken en zijn hersens hadden een flinke klap gehad. Louis z'n middenrif was gescheurd, zijn mild was ernstig beschadigd en linkerlong was ingeklapt. De rest van de band stond in Reuver  te wachten toen ze het trieste nieuws vernamen.  De Eindhovense Egmont gitaar waarop Louis zijn ritme partijtjes speelde was geheel verbrijzeld. Het duurde ruim een jaar voordat Louis weer gerevalideerd was.

Rij voorzichtig


Louis was een fan van Billy Fury, en was al op jonge leeftijd bezig met het verzamelen en draaien van platen. Hij trouwde vroeg, en in de rustige eerste huwelijks jaren (zonder optredens en bands) was zijn verzameling gestaag gegroeid en werd ook lid van ROCKVILLE INTERNATIONAL wat de nodige contacten opleverde. Hij is toen platen gaan draaien voor het ROZ in Maastricht. Felix Meurders draaide daar ook en kwam zo met Louis in contact en bezocht hem thuis. Samen raakte niet uit gesproken over Rock en Roll. Felix was in Hilversum aan de bak gekomen met het programma de Rock & Roll methode, maar wist eigenlijk niet zo veel details van Rock en Roll en nodigde Louis aanvankelijk eenmalig uit voor de 9e uitzending. Dat werd uitgebreid en resulteerde in bijna 300 uitzendingen samen. Toen daar in 1982 een einde aan kwam kreeg Louis een soort gelijk programma, dat in de nacht van zaterdag op zondag werd uitgezonden. Verder heeft Louis Smeets vijf rock and roll programma's op de Belgische radio gehad, en was hij tot op zere hoge leeftijd programmamaker bij LRM en TV Ellef.

Louis draait muziek
Billy Fury verzoek

Handtekening Felix Meurders

Een heel andere bezigheid van Louis was en is het presenteren van grote Rock & Roll evenementen. Zo presenteerde hij een grote Rock 'n Roll reünie in Den Haag en enkele keren de internationale Rock 'n Roll meeting Eindhoven. Hij was bij de eerste van deze meetings in Bar EXTASE, maar ook later in Zaal HARMONIE te Tilburg en Hilvarenbeek en daarna in HET KARREGAT te Eindhoven.

Hier ontmoette hij ook de Rocking Rebels, die de beveiliging deden en ontstond er een hechte vriendschap. Louis bezocht samen met zijn vrouw Dolly de Rocking Rebels meermaals na de heroprichting in 2015, en werd ook het allereerste erelid van de Rocking Rebels. In 2016 presenteerde hij het heel muziek programma ter ere van de comeback van de Dixie Aces voor TV Ellef met een Rocking Rebels hesje aan. 

Verder presenteerde hij groot Rock 'n Roll festival in Roosendaal. waar hij o.a. ROY ORBISON ontmoette. 

Louis verkoopt platen

Geluidsfragmenten van de Rock 'n Roll Methode, met het bezoek van de Rocking Rebels:

Rock 'n Roll Methode als communicatie platform

Sommige rebels waren bij tijd en wijle moeilijk bereikbaar via post of telefoon, maar via de radio was dit mede door de hulp van Louis niet zo'n probleem. De groeten werden via de ether zonder probleem overgebracht naar de kleine stereo kamertjes in Den Bosch zoals hier in 1982.

Louis met enkele Rebels in de jaren 80

Louis in de rol van DJ in het Karregat

Platen sjouwen...

Louis, Marijke Ouwehand en Felix (bij de Relight Studio's)

Herman Brood en Louis Smeets en Bertje

Louis met Fats Domino

Louis oorkonde

Louis Smeets - Erelid Rocking Rebels (2015)

Louis bij de rebels

Louis en Dolly op bezoek bij de Rocking Rebels


Verder nam Louis een paar grammofoonplaatjes op, en produceerde zo nu en dan een plaat.  Zo heeft hij de LP van voormalige Rocking Rebels huisband  MAC TAPLE, geproduceerd die in de RELIGHT STUDIOs werd opgenomen. In vier dagen werden er toen vijftien nummers opgenomen en gemixed. Brood was toevallig in de studio omdat hij bezig was met de opname van een elpee en bood spontaan aan om met MAC TAPLE  wat op de piano te doen. Ook Jan Rietman kwam als gastmuzikanten in actie op deze LP.
Zelf was hij 25 jaar keyboardspeler en leider geweest bij DIXIE ACES, waarin zijn zoon Bert sologitaar speelde.

Louis spreekt van zijn hartsvrienden als hij in Eindhoven bij de Rocking Rebels is, waar hij met veel trots in 2015 erelid van geworden is. Wij kennen hem als een van de meest loyale voorvechters voor Rock 'n Roll binnen het Nederlandse omroepbestel en ver daar buiten.

Louis met Carl Mann
stiefkindje

Voorvechter voor de Rock 'n Roll in Holland

peticoat

Petticoat Poster uit 1982

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE

Keep on Rocking! | © Rocking Rebels Eindhoven - All rights reserved | Design: BarTech

No Code Website Builder